Ugrás a tartalomra

Várja az elsősöket a Majsai Úti Általános Iskola - a két magyar tagozat megmaradása a tét

2021.04.20
21:54
2021.04.20
22:36
Forrás
Pannon RTV
Előfordulhat, hogy szeptemberre csak egy magyar első osztály nyílik a korábbi kettő helyett. Bíznak abban, hogy sikerül a két magyar nyelvű osztály megnyitása - jelentette ki Bognár Beáta, a szabadkai általános iskola igazgatója a Közügyekben.

Igyekeznek minden szülőt megszólítani. Az elsősök beíratása folyamatban van, és a képességfelmérő vizsgák is zajlanak. Az iratkozás május 31-ig tart. Erről, illetve a távoktatásról visszatérő felsősökről is mesélt Bognár Beáta, az iskola igazgatója Közügyek című műsorunkban.

A szülők idén is elektronikus úton tudnak időpontot foglalni a gyermek általános iskolába történő beíratásához, valamint a képességek felmérésére. Az eUpravan kell regisztrálni. Ezután ki tudja jelölni a várost és az adott általános iskolát. A felkínált időpontok közül választhat, amikor el tud menni az iskolába a felmérésre. Az iskola pszichológusa végzi, 25-30-ig percig tart.

„Ebben az évben az iskolánk területéhez tartozó óvodákban sajnos az előző évekhez képest kevesebb magyar ajkú iskola előkészítős gyermek van, de mivel az iskolába nem csupán az iskolához tartozó területen élő gyerekeket lehet beíratni, Szabadka területéről bárhonnan, a szülő dönti el, bízunk abban, hogy szeptembertől is sikerül a két magyar nyelvű osztály megnyitása.”

Szabadka
Majsai Úti Általános Iskola
Bognár Beáta
elsős

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.