Ugrás a tartalomra

A város területén kívülre terveznek börtönt Szabadkán

2022.11.28
18:06
2022.11.28
18:40
Forrás
b92
A tervek szerint a gyorsvasút közelében fog kiépülni.

Egy új szabadkai börtön tervezésére írt ki pályázatot az szerb igazságügyi minisztérium. A felhívás részletezi, hogy a Városi Főterv előirányozza a jelenlegi, a város központjában található börtön kihelyezését a város területén kívülre. Az épületegyüttes a tervek szerint a Zentai úton, a gyorsvasút közelében épül majd ki. 272 cellával és 524 férőhellyel, egészségügyi blokkal és magánzárkákkal fog rendelkezni. Az új börtön a tervek szerint négy épületből áll majd, három az elítélt személyek fogva tartására, míg egy további az előzetes letartóztatásban levők számára.

A börtön mellett sportpályákat és kültéri edzőtermet is kialakítanak, valamint pékséggel ellátott konyhát és és ebédlőt is építeni fognak. A tervezésre 66,7 millió dinárt különítettek el, a pályázati határidő december 26.

Szabadka
börtön

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű