Ugrás a tartalomra

Városnapi ünnepség Újvidéken

2024.01.31
20:52
2024.02.01
16:20
Forrás
Pannon RTV
1748 február elsején Mária Terézia szabad királyi városi rangra emelte Újvidéket. A jeles dátumra emlékezve a VMSZ újvidéki szervezete városnapi ünnepséget tartott az Újvidéki Színház nagytermében.

Az eseményen mások mellett beszédet mondott Vicsek Annamária, a VMSZ újvidéki városi szervezetének elnöke, dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke, Magyar József, Magyarország belgrádi nagykövete és Milan Đurić, Újvidék polgármestere.

A rendezvényen hagyományosan kiválósági díjakat is kiosztottak. Az újvidéki Tarján család a sport terén, Erdei Szabolcs egyetemista pedig a tudomány terén elért eredményeiért érdemelte ki az elismerést.

Emellett a közönség az Urbán András rendezte Történt egyszer Újvidéken című előadásból is láthatott részleteket, valamint az újvidéki Európa Kollégium kórusa is fellépett az ünnepségen.

Újvidék Városnapját 23. alkalommal ünnepelte meg a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki városi szervezete. Az eseményről holnapi híradásainkban bővebben beszámolunk.

Újvidék
VMSZ
Vicsek Annamária
Dr. Pásztor Bálint
Magyar József
Milan Đurić
városnap

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.