Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Védjük és tisztítsuk meg a szabadkai erdőket!

2022.02.05
15:31
2022.02.05
16:21
Forrás
Pannon RTV
Szemétszedést szerveztek a makkhetesi erdőben.

Védjük és tisztítsuk meg a szabadkai erdőket! nevű akcióban több mint harminc önkéntes vett részt.

Három évvel ezelőtt kezdődött el a kelebiai erdőben a szemétszedés. Azóta már több százan vettek részt a tisztításában. Most is azért gyűltek össze, hogy szebbé tegyék környezetüket.

Az esemény a makkhetesi Vadászotthonnál kezdődött. Az önkéntesek egy nagy területet fedtek le, egészen a palicsi erdőrészig eljutottak. Slobodanka Milošev számára nagyon fontos, hogy tiszta környezetben éljen, ezért vett részt az akción. „Azért jöttem ide, hogy részt vegyek a szabadkai erdő tisztításában. Azért gyűltünk össze, hogy védjük a környezetet, hogy megtisztítsuk a földet, hogy frissebb legyen a levegő, és azért, hogy Szabadka tisztább legyen.”

Dragan Đorđević, az akció koordinátora elmondta, a jövőben szeretnének még ehhez hasonló megmozdulásokat szervezni. „Ahogy látják mögöttem, már elkezdődött az akció. Ez az első része annak az akciónak, amelyből három vagy négy lesz. Meglátjuk, függ attól is, hogy mennyi hulladékot gyűjtünk össze. Mára a tervek szerint mintegy húsz köbmétert gyűjtünk össze, több helyen.”

Hozzátette, a jövőben is várják az önkéntesek jelentkezését, hogy minél többen részt vegyenek a környezetvédelmi akciókban. A rendezvényekről a zelenisubotice.rs oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Szabadkai Erdőgazdaság
Szabadka
szemétszedés
hulladék

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.