Ugrás a tartalomra

Zárt körben emlékeztek meg az 1991-es zentai béketüntetések huszonkilencedik évfordulójáról

2020.11.04
14:26
2020.11.04
17:04
Forrás
Pannon RTV
A megemlékezéssel kapcsolatban sajtótájékoztatót is tartottak. Ezen az adójárulékokról is részletesen beszéltek.

A béketüntetéseknek emléket állító táblánál Juhász Attila és Czegledi Rudolf helyezték el az emlékezés virágait.

Az 1991-es béketüntetésen a zentaiak elsőként lázadtak fel az akkori délszláv háború ellen. Idén a járványhelyzet miatt az önkormányzat csak bensőségesen emlékezett meg a 29 évvel ezelőtti történésekről. Juhász Attila, tag, Zenta Község Tanácsa: „A 2000-es októberi forradalom után már szabadon és nyíltan megemlékeztünk arról, hogy hogyan zajlott az 1991-es béketüntetés, hogyan álltunk ki a békéért, elsőként szinte a volt jugoszláv térségben, és később hogy terjedt ez a tűz tovább.”

A szerdai sajtótájékoztatón az adójárulékokról is szó esett. A változás a lakásokra és a házakra vonatkozik. Korábban megvonták az 50 százalékos adókedvezményt az elhalálozott adófizetőktől. A hozzátartozók, akik az elhunyt nevében továbbra is rendszeresen fizetik az adókötelezettségeiket, most úgy érzékelhetik, hogy az a duplájára nőtt - mondta Kanyó Marianna, a zentai adóigazgatási alosztály vezetője. „Szeretnénk megnyugtatni a polgárokat, hogy ha még az év folyamán a salterszolgálatnál igazolvánnyal igazolják, hogy ők az adott ingatlan lakói, és igazolják, hogy a nevükre került az ingatlan, azonnal megcsináljuk a javítást.”

Azok, akik nem jogosultak a kedvezményre, mivel nem laknak az adott ingatlanban, január elsejétől március 31-éig jelentkezhetnek ügyintézésre.

béketüntetések
évforduló
megemlékezés
Juhász Attila
Czegledi Rudolf
Kanyó Marianna
adójárulék
adó

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.