Ugrás a tartalomra

Zenta községben közel 40 százalékos az átoltottság

2021.05.12
12:42
2021.05.12
17:28
Forrás
Pannon RTV
Az akadálytalanul haladó oltakozásnak és a megnövekedett oltakozási hajlandóságnak köszönhetően Zentán elérhető közelségbe került a május közepére kitűzött átoltottsági cél. A községben egyébként folyamatosan javuló tendenciát mutat a járványgörbe.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet immunizációs terve alapján, a zentai két oltóponton közel 150 polgár vehette fel a Pfizer védőoltás második dózisát.

Bodó Mária: „A második dózist vesszük fel. Azért döntöttünk az oltás mellett, mert idősebbek vagyunk, és így biztonságosabb.”

Az idősebb korosztály leginkább a családtagjaik vagy orvosaik javaslatára dönt a védőoltás felvétele mellett.

Soós István: „Ismerősök javaslatára, akik már átestek rajta. Nem gondolkodtunk sokat, amikor sorra kerültünk.

Zenta községben közel 40 százalékos az átoltottság. Bár még mindig az idősebb korosztálynál nagyobb az oltakozási kedv, de már növekvőben a fiatalok száma is az oltópontokon.

Lőrinc Csongor, vakcinációval megbízott koordinátor, Zenta község: „Ami a fiatalkorúak, illetve a 16 éves kortól való oltást illeti, május 3-án érkezett az értesítés, hogy 16 éves kortól Pfizer vakcinával olthatunk. Ezt el is kezdtük, és voltak is már jelentkezők.”

Az egészségügyi dolgozók három fronton vagyis a vakcinációnál, a covid-rendelőben és az általános orvosi szolgálatban is teljesítenek, ezért a szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy amennyiben lehetséges a lakosság 10-12 óra közötti időpontra tegye a rendelkezésre álló szabad vakcinák felvételét.

Lőrinc Csongor
Zenta
oltás
koronavírus
koronavírus elleni védőoltás

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.