Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zenta községben közel 40 százalékos az átoltottság

2021.05.12
12:42
2021.05.12
17:28
Forrás
Pannon RTV
Az akadálytalanul haladó oltakozásnak és a megnövekedett oltakozási hajlandóságnak köszönhetően Zentán elérhető közelségbe került a május közepére kitűzött átoltottsági cél. A községben egyébként folyamatosan javuló tendenciát mutat a járványgörbe.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet immunizációs terve alapján, a zentai két oltóponton közel 150 polgár vehette fel a Pfizer védőoltás második dózisát.

Bodó Mária: „A második dózist vesszük fel. Azért döntöttünk az oltás mellett, mert idősebbek vagyunk, és így biztonságosabb.”

Pannon RTV

Az idősebb korosztály leginkább a családtagjaik vagy orvosaik javaslatára dönt a védőoltás felvétele mellett.

Soós István: „Ismerősök javaslatára, akik már átestek rajta. Nem gondolkodtunk sokat, amikor sorra kerültünk.

Pannon RTV

Zenta községben közel 40 százalékos az átoltottság. Bár még mindig az idősebb korosztálynál nagyobb az oltakozási kedv, de már növekvőben a fiatalok száma is az oltópontokon.

Lőrinc Csongor, vakcinációval megbízott koordinátor, Zenta község: „Ami a fiatalkorúak, illetve a 16 éves kortól való oltást illeti, május 3-án érkezett az értesítés, hogy 16 éves kortól Pfizer vakcinával olthatunk. Ezt el is kezdtük, és voltak is már jelentkezők.”

Pannon RTV

Az egészségügyi dolgozók három fronton vagyis a vakcinációnál, a covid-rendelőben és az általános orvosi szolgálatban is teljesítenek, ezért a szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy amennyiben lehetséges a lakosság 10-12 óra közötti időpontra tegye a rendelkezésre álló szabad vakcinák felvételét.

Lőrinc Csongor
Zenta
oltás
koronavírus
koronavírus elleni védőoltás

Most

20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.
19:47, Frissítve: 19:54

Sorsok, emberek

A Hét Nap közkedvelt sorozatának történeteit tartalmazó könyv jelent meg Perisity Irma tollából. A Szabadkai Városi Könyvtárban tartott bemutató alkalmával a kiadvány illusztrációiból készült képkiállítást is megtekinthetett a közönség.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.