Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta: Ösztöndíjjal támogatja az önkormányzat az egyetemistákat

2021.05.06
13:22
2021.05.06
17:08
Forrás
Pannon RTV
Zenta községbeli bejelentett lakcímmel rendelkező egyetemi hallgatókat támogat a helyi önkormányzat.

Idén nyolc jelentkező nyújtotta be pályázatát, a beérkezett pályázatok mindegyike pozitív elbírálásban részesült. A diákok kilenc hónapon keresztül havi 8 ezer dináros juttatást kapnak. A nyolc új ösztöndíjassal együtt összesen 28 diákot támogat jelenleg az önkormányzat. Az illetékesek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a hiányszakmát tanulók mindenképp részesüljenek támogatásban.

Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere: „Itt figyelembe lett véve a munkaközvetítő véleménye, a MNT véleménye, a gazdaság szereplőinek a véleménye, és így alakult ki az eredmény. Csak párat említenék meg, ami jelenleg hiányszakma: a jogász, a mérnököknek a különféle szakága, valamint Zentán nagyon fontos az egészségügy, tehát az orvosi egyetemek hallgatói, ezekre lettek ösztöndíjak biztosítva, természetesen más egyetemi tanulmányokra is.”

egyetemista
ösztöndíj
Zenta
Czegledi Rudolf

Most

13:35

Búcsút tartottak Moholon

A Szent Mihály-kisbúcsú az egykori moholi zárdaiskola kápolnájának címünnepe, valamint a Moholról Doroszlóra induló gyalogos zarándokok Rózsafüzér Királynőjének szentelt és felajánlott fogadalmi napja is.
12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.