Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes/illusztráció

A zentaiaknak a Tiszára még várniuk kell, egyelőre marad a medence

2020-07-05
17:53
2020-07-05
20:23
Forrás
Pannon RTV
Még legalább egy hetet kell várniuk a fürdőzőknek, akik Zentánál biztonságosan akarnak felfrissülni a Tiszában. A magas vízállás miatt sokan a Sportcsarnok melletti medencéket választják.

A zentaiak jelenleg a kék medencére tudnak járni fürdőzni, ahol jelenleg, a hátam mögött körülbelül 2-300 ember tartózkodik. A csúcsidő azonban a késő délutáni órákban érkezik el, amikor 600 fölé is kúszhat ez a szám.

A tavaly felújított medence már sokkal rendezettebb környezetben várja a szórakozni és pihenni vágyókat. A fiatalok mellett a családosok körében is népszerű a fürdőhely. Ez természetesen a kiváló időnek is köszönhető, ezért az elkövetkező napokban is sok embert várnak – mondta el Baranyi Nándor, a Tisza Mentőcsapat koordinátora, aki az uszodamesteri feladatokat látja el Zentán. „Másik fontos tényező, hogy a Tiszán még mindig nem biztonságos a fürdőzés, ezért azok a személyek is a medencére jönnek el, akik egyébként a Tiszára mennének.”

Csaknem egész júniusban az erős sodrás és a magas vízállás jellemezte a Tiszát. Így a zentaiak körében népszerű, úgynevezett csókai oldal vadstrandjának jelentős része is víz alatt volt. Ez a szakemberek szerint július második felére változhat, addig viszont a zentai és a környékbeli medencék felkeresését ajánlják.

Zenta
fürdőzés
medence

Most

Népszerű