Ugrás a tartalomra

11.355 támogatói aláírás az 5000 helyett

2023.11.07
07:06
2024.04.17
13:01
Forrás
Pannon RTV
A listaállításhoz szükséges aláírások kétszeresét gyűjtötte össze a VMSZ hétfőn. A párt ma adja át a listáját a Köztársasági Választási Bizottságnak.

11.355 támogatói aláírás mindössze 1 nap alatt, az 5000 helyett. Köszönöm mindenkinek! Elindultunk Belgrádba átadni a listát - írja, dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke a közösségi oldalán.

Összegyűjtötte a listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat a Vajdasági Magyar Szövetség. Ennek köszönhetően a párt részt vehet majd a köztársasági parlamenti választásokon - jelentette be Közügyek című műsorunkban Juhász Bálint. A VMSZ Intézőbizottságának elnöke kiemelte, egy nap alatt a szükséges aláírások több mint dupláját, tehát mintegy 10 ezer aláírást gyűjtöttek össze. A Vajdasági Magyar Szövetség kedden 10 órakor adja át a Köztársasági Választási Bizottságnak a köztársasági jelöltlistáját a Köztársasági Képviselőház épületében.

Juhász Bálint, elnök, Intézőbizottság, VMSZ: „Azt látjuk és úgy gondoljuk, úgy éljük meg, hogy ez a hatalmas támogatás Pásztor István elnök úr munkájának és munkásságának szól. Elismerik azt, amit az elmúlt 16 évben, illetve közel három évtizedben, hogyha a teljes politikai pályafutását vesszük alapul, tett a vajdasági magyar közösségért. Ezt egy erős közösségi felhatalmazásnak éljük meg, hogy azt a munkát, amit ő elkezdett, folytassuk. Azt a munkát, azt a hozzáállást, azt a közösségi érdekképviseletet, amely a Vajdasági Magyar Szövetséget jellemezte, a jövőben is kövessük. Ezt a felhatalmazást fogjuk követni a közeljövőben.”

A teljes beszélgetés Juhász Bálinttal, a VMSZ Intézőbizottságának elnökével a Közügyekben,

VMSZ
Választások 2023
Közügyek
lista
aláírások

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.