Ugrás a tartalomra

187 új katonatisztet avattak fel Belgrádban

2017.09.09
13:17
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepségen Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök mellett több állami- és katonai tisztségviselő, valamint számos szerbiai és külföldi vendég vett részt.

A szerbiai Katonai Akadémia és a Katonai Akadémia Orvosi Egyetemének 2017-es végzősei sorakoztak fel a képviselőház előtti téren. Az ifjú tisztek avatásán mások mellett Aleksandar Vučić szerb államfő is jelen volt.

Elsőként a Katonai Akadémia legsikeresebb végzőseit jutalmazták. Kézhez kapták szolgálati fegyvereiket.

A Katonai Akadémia legsikeresebb tisztjeniek Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter adta át a katonai emlékérmeket, majd Aleksandar Vučić szerb államfő a katonai kardokat.

Aleksandar Ilić, a Katonai Akadémia egyik legjobb végzőse beszédében kiemelte, Szerbia ismét olyan katonákat kap, akik készek folytatni elődeik hagyományát, amely szerint soha nem hátrálnak meg a nehézségek elől. Aleksandar Ilić, alhadnagy: „Akadályokkal és kihívásokkal teli út van mögöttünk, amivel sikeresen megbírkóztunk. Sok igyekezetre és lemondásra, motivációra és akaratra volt szükség, hogy ma tisztességgel és büszkén állhassunk önök előtt.”

Jelenleg Szerbiának számos felkészült és elhivatott tisztje van, akik készek megvédeni hazájukat - mondta beszédében Aleksandar Vučić. Az államfő hozzátette, a fiatal katonatisztek támogatása, oktatása hozzájárul az ország tudományos fejlődéséhez. Szerbia katonailag semleges, de ez nem jelenti azt, hogy a katonaságnak passzívan kell figyelnie az eseményeket - emelte ki Aleksandar Vučić, szerbiai államfő: „A semlegesség nem érdektelenséget és passzivitást jelent. Ellenkezőleg: egyebek mellett a béke és az együttműködés iránti őszinte elkötelezettséget jelenti. Ezért a katonaságunk tagjai részt vesznek a világ több országában zajló békefenntartó műveletekben, a világ több válsággócában.”

Minden tisztre, aki sikeresen befejezte a Katonai Akadémiát, biztos munkahely vár a Szerb Katonaságban, illetve a védelmi minisztérium intézményeiben. Az ünnepelt kadétok hétfőn már el is kezdik hivatali szolgálatukat.

Aleksandar Vučić
katonaság
szerb államfő
tisztavatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.