Ugrás a tartalomra

2016 óta 8 milliárddal nőtt a tartományi költségvetés

2018.05.25
14:32
2020.03.13
17:19
Forrás
Pannon RTV
Vajdaságban 77 kilométer határutat, valamint 3600 méter rázóutat építhetnek az önkormányzatok tartományi támogatásból.

A mezőgazdasági titkárság 300 millió dinárral járul hozzá egyebek mellett a csatornahálózat karbantartásához és az illegális szeméttelepek felszámolásához. A tartományi kormányelnök összesen 68 sikeres pályázatra vonatkozó szerződést nyújtott át ma 41 község képviselőinek.

Legtöbben határutak rendezésére igényeltek pénzt. Zenta Község területén 12 millió dinárba kerülnek a munkálatok, a tartományi kormány 5 milliót biztosít – mondta Czeglédi Rudolf községi polgármester.

Czeglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Községünk egész területén rendezzük a határutakat, nemcsak a városban, hanem a falvakban is, az aktív tanyák körül, ezzel úgy érezzük, hogy a mezőgazdasági termelőknek egy nagy segítséget tudunk nyújtani, hiszen minőségi anyagból, kövezéssel történik a határutak rendezése, és időtállóan megmaradnak ezek az utak használatban.”

Magyarkanizsa Község a határutak rendezésére 4 millió dinár támogatást kapott a tartománytól. Ez mellett a csatornahálózat karbantartására is pályáztak – mondta Huzsvár Ervin mezőgazdasággal megbízott községi tanácstag: „A szárazság miatt egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kanálisaink tiszták legyenek, tavaszi időszakban természetesen ezek arra is szolgálnak, hogy a fölösleges vizet elvezessék, míg a nyári időszakban megoldják a locsolási problémákat.”

2016 óta 8 milliárddal nőtt a tartományi költségvetés. Ez köszönhető annak is, hogy nagy projektek megvalósításában tevékenykedik a kormány – tudtuk meg Igor Mirović tartományi kormányelnöktől.

Igor Mirović, tartományi kormányelnök: „Ezek a szerződések részét képezik annak a projektnek, amely a jövőben 1500 kilométer csatornahálózat felújítását irányozza elő. Így megoldjuk a termőterületek öntözését és a lecsapolását, ami nemzeti és stratégiai cél, és ezen folyamatosan, megállás nélkül kell dolgozni.”

A tartományi illetékesek elmondták, hogy az illegális szemétlerakók eltávolítására mindössze hat pályázat érkezett, ami rendkívül kevés. Elégedetlenségüknek adtak hangot annak kapcsán is, hogy az állami földek bérbeadásából származó pénzek a vártnál lassabban folynak be.

Vajdaság
Huzsvár Ervin
Igor Mirović
Újvidék
Czegledi Rudolf

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.