Ugrás a tartalomra

2025 előtt teljes jogú EU-tag lehet Szerbia

2017.11.08
17:06
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Jean Claude Juncker sajtótájékoztatón válaszolt a Tanjug kérdésére az uniós csatlakozással kapcsolatban.

További három vagy négy uniós tárgyalási fejezetet nyithat meg az év végéig Szerbia - ezt jelentették be a napokban a szerb kormány illetékesei. Az Unió részéről folyamatos pozitív visszajelzés érkezik az ország számára, a nemzetközi tisztségviselők pedig arról biztosították az országot, hogy a csatlakozási folyamatok megfelelő ütemben haladnak. Jean Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke ma sajtótájékoztatón válaszolt a Tanjug kérdésére az uniós csatlakozással kapcsolatban.     

Jean-Claude Juncker, elnök, Európai Bizottság: „Nem említettem a beszédemben Szerbiát és Montenegrót, ők a munkafolyamatban kerültek említésre az Európai Bizottság kapcsán. Figyeljenek az apró részletekre, azt gondolom, hogy a két ország, amelyeket jövőbeni EU-tagokként említünk, teljes jogú tagok lesznek 2025 előtt.”

Jean-Claude Juncker
elnök
Európai Bizottság
Szerbia
EU-tag

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.