Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

25 éves a tiszaszentmiklósi VMSZ

2019-11-24
16:32
2019-11-24
17:13
Forrás
Pannon RTV
Gálaműsorral és igazi báli hangulattal ünnepelte meg fennállásának 25. évfordulóját szombat este a Vajdasági Magyar Szövetség tiszaszentmiklósi szervezete.

Az 1994-es megalapítása óta a politikai közösség számos módon igyekszik támogatni a helyiek életét – emelte ki Törtei János, a VMSZ helyi szervezetének elnöke az ünnepségen. Fontos mérföldkőnek tartják, hogy 2006-ban sikerült elérni, hogy a település statútumában szerepeljen a Tiszaszentmiklós magyar nyelven. Emellett a helyi művelődési egyesületet, rendezvényeket, valamint a település mindennapi életét is támogatják. Az ünnepség vendége volt többek között Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke, Juhász Attila, mezőgazdasági államtitkár, Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes, illetve több szomszédos település képviselője.

Törtei János, a VMSZ helyi szervezetének elnöke: „Az első helyi szervezet volt, amelyik a bánáti részen megalakult. Nagyon fontos szerepet töltött be itt Tiszaszentmiklóson, mert itt mi szinte szórványban élünk, és harcolunk a magyarság megmaradásáért.”

Tiszaszentmiklós
Vajdasági Magyar Szövetség
Törtei János

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.