Ugrás a tartalomra

Afganisztánban nem akar véget érni a háború

2018.08.13
23:01
Forrás
hirado.hu
Hétfőn már negyedik napja folytak a harcok szinte szünet nélkül az afganisztáni Ghazniban a kormányerők és a tálibok közt.

Tárik Sah Bahrami, a honvédelmi minisztériumtól úgy nyilatkozott, hogy a kormányerők csupán hétfőn kilenc légitámadást hajtottak végre, amelyekben kilencvenöt tálib halt meg. Hozzátette, hogy a polgári áldozatok száma húsz és harminc között van. A Nemzetközi Vöröskereszt jelentése szerint a kórházak fogytán vannak a gyógyszereknek, és egyre nehezebben tudják megoldani a holttestek tárolását. Az ENSZ humanitárius katasztrófa veszélyére figyelmeztetett. 

Afganisztán
tálib
Ghazni

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.