Ugrás a tartalomra

Aggasztó gazdasági helyzetképet vázolnak Romániáról a nemzetközi elemzők

2018.01.24
08:07
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A lei napról napra veszít értékéből. A helyiek szerint is minél előbb stabil kormányzásra van szükség Romániában.

A Moodys elemzői szerint az, hogy hét hónapon belül a harmadik miniszterelnök lép hivatalba az országban, nagyban hátráltatja a kormányzati munka hatékonyságát és a román deviza is megsínyli a válságot.        

Szűcs László, újságíró, Nagyvárad, Románia: „Nyilván egy olyan esetben, amikor egy kormányzó koalíció egy év alatt már a harmadik miniszterelnökét próbálja kormányhoz juttatni, akkor komolyan felvetődik a kétség, hogy érdemes-e ezen az úton haladni. Egyelőre úgy tűnik, hogy a szociáldemokratáknak és koalíciós partnereiknek stabil a többsége a parlamentben. Parlamenti demokráciában élünk, tehát valószínűleg viszik tovább a mandátumot, ha nem történik más. Sajnos érződik az ország gazdaságán, a közhangulaton, hogy ezek a dolgok nem jó irányba mennek. Ráadásul Romániában centenáriumi év van, hiszen száz éve egyesült Erdéllyel. Mindenki azt gondolta, hogy ez ünnepi év lesz Románia számára, egyelőre ez nem így néz ki.”

Románia
Moodys

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.