Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić Mostarba látogatott

2018.04.10
07:00
2024.03.19
08:39
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Mostarba látogatott a szerb államfő. Este néhány régióbeli ország vezetőjével együtt ünnepi vacsorán vett részt. Ma megnyitja a Mostarban megszervezett Nemzetközi Gazdasági Vásárt.

Aleksandar Vučić szerb államfő először Dragan Čovićtyal, a Boszniai Szerb Köztársaság államelnökségének horvát tagjával találkozott. Fontos megmutatnunk, hogy Mostar mennyire jelentős Szerbia számára az együttműködés, a jövő és a jobb gazdasági kapcsolatok tekintetében - nyilatkozta a szerb államfő. Dragan Čović elmondta, a beszélgetésen szó esett az infrastruktúra, a közlekedés és az energia terén megvalósítható együttműködésről, valamint a határokat érintő kérdésekről. A szerb elnök Milorad Dodikkal, a Boszniai Szerb Köztársaság elnökével is tárgyalt. Este egy ünnepi vacsorán vett részt, amelyet Dragan Čović, a Boszniai Szerb Köztársaság államelnökségének horvát tagja rendezett. A vacsorán Aleksandar Vučić mellett részt vett Filip Vujanović, Montenegró elnöke, valamint Bojko Boriszov bolgár és Andrej Plenković horvát kormányfő.

Aleksandar Vučić a Nemzetközi Gazdasági Vásárra érkezett Mostarba. Szerbia mint országos partner van jelen az idei eseményen, amelyet a szerb államfő nyit meg. Bosznia-Hercegovinában ez az egyik legnagyobb esemény, amelyen több mint 60 szerbiai vállalat mutatkozik be.

Aleksandar Vučić
Mostar
Trebinje

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.