Ugrás a tartalomra
Facebook

Államtitkárokat nevezett ki a szerb kormány

2020.11.26
17:26
Forrás
Facebook
Négy VMSZ-es államtitkár csatlakozott ma délután Belgrádban a 9 fős képviselői csapatukhoz. Ezt írta Facebook oldalán dr. Pásztor Bálint.

A párt frakcióvezetője szerint, ez még mindig nem a teljes névsor, hiszen a koalíciós megállapodás értelmében az infrastrukturális, a pénzügyi és az igazságügyi államtitkárok kinevezéséről a közeljövőben határoznak. A mai döntés alapján a következő VMSZ-es államtitkárok kezdhetik el a munkát: Vicsek Annamária oktatási, Juhász Attila mezőgazdasági és Dr. Vickó Ferenc egészségügyi államtitkárok újbóli megbízatást kapnak. A törökkanizsai Jaksa Róbert a jövőben a környezetvédelemért felel. Dr. Pásztor Bálint úgy fogalmaz: a Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége a kormányzati tisztségviselők jelölésénél, határozottan figyelembe vette mind a tömb-, mind a szórványmagyarság érdekeit, hogy közösségünk egésze képviselve legyen.

államtitkár
államtitkárok
Vicsek Annamária
Juhász Attila
dr. Vickó Ferenc
Jaksa Róbert

Most

19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.
17:08

Vajdasági szavalók Bécsben

Verőfény néven 25. alkalommal szervezett zenés-verses vetélkedőt az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége Bécsben, a Collegium Hungaricumban.

Népszerű