Ugrás a tartalomra

Ana Brnabić: Szerbia számára a teljes jogú uniós tagság lenne a legjobb

2023.08.28
18:20
2023.08.28
19:51
Forrás
Pannon RTV
Szerbia számára a teljes jogú európai uniós tagság lenne a legjobb - jelentette ki Ana Brnabić a Bledi Stratégiai Fórumon Szlovéniában. A szerb miniszterelnök hozzátette, az EU érdekében is ez áll, Szerbia csatlakozása.

Az idei fórum középpontjába a házigazdák a biztonságot helyezték, és azt, hogyan lehet megoldani a problémákat az alapvető szabadságjogok és jogok összeomlása nélkül. A vendégek a régióból és Európából, valamint Indiából és Kínából érkeznek. Az idei Bledi Stratégiai Fórum a „Szolidaritás a globális biztonságért” szlogen alatt zajlik. Ana Brnabić: Szerbia számára a teljes jogú uniós tagság lenne a legjobb

Ana Brnabić is részt vesz a Bledi Stratégiai Fórumon Szlovéniában. A szerb miniszterelnök Koszovó kapcsán is nyilatkozott.

„Kizárt, hogy az elmúlt 2 évben például négyszázszor támadtak albánokra Dél- és Közép Szerbiában, és egy személy se felelt érte. Ez lehetetlen, Szerbiában ez lehetetlen. A másik oldalról, ha megnézzük Koszovót, vagy az úgynevezett Koszovói Köztársaságot, ahogy Albin Kurti nevezi, ez nem, hogy nem lehetséges, hanem sajnos mindennapos Koszovóban.”

Ana Brnabić
bledi stratégiai fórum
Szlovénia

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.