Ugrás a tartalomra

Andrej Babis lemondását követelték a tüntetők Prágában

2019.06.04
22:21
Forrás
MTI
Több mint százezren tüntettek kedden Prágában a kormányfő ellen, akit a rendőrség az uniós pénzekkel való visszaéléssel gyanúsít, és már javasolta a vádemelést is.

 A főügyész azonban, aki ezt a lépést megteheti, egyelőre nem nyilatkozott. Andrej Babis helyzetét nehezíti az Európai Bizottság múlt hétvégén nyilvánosságra került könyvvizsgáló jelentése is, amely összeférhetetlenséget állapított meg a kormányfő politikai és vállalkozói tevékenysége között.
Babis a képviselőház kedd délutáni ülésén, amely kiemelten foglalkozott a témával, a jelentést Csehország és a cseh érdekek elleni támadásnak, az állam destabilizációjára irányuló kísérletnek minősítette.  Hangsúlyozta: nincs összeférhetetlenségi helyzetben, mert cégeit, az Agrofert holdingot 2017 februárjában az érvényes törvény értelmében vagyonkezelő alapokba helyezte.

Andrej Babiš
Prága

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.