Ugrás a tartalomra

Az anyaországi választáshoz kaptak útmutatót a padéiak

2018.03.22
07:45
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Lakossági fórumot tartottak Padén az anyaországi választásokkal kapcsolatban. Az eseményt a Takács Rafael Művelődési Egyesület székházában szervezték meg.

A fórum fő témája a küszöbön álló magyarországi választásokon való részvétel fontossága volt. Pék Zoltán, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője kiemelte, minden polgár segítséget kaphat a szavazáshoz. „Úgy gondoltuk, hogy ahol már egyszer voltunk, ott újra meg kell jelennünk, hogy elmagyarázzuk, útmutatást adjunk, hogyan és miként kell szavazni, ami nem jelenti azt, hogy mi szavazunk helyettük, hanem ők maguk szavaznak, de ha problémába ütköznek, meg tudjuk előre oldani.”

A lakossági fórumon részt vett Nyilas Mihály, a VMSZ elnökségi tagja, aki felhívta a figyelmet a különböző oktatási támogatásokra, amelyeket az anyaországnak köszönhetünk. „Az egész magyar nemzet jövőjéről van itt most szó, tehát egy olyan döntésről, hogy hogyan alakulnak az elkövetkezendő évek, évtizedek, vajon megmaradnak-e mindazok a lehetőségek, amelyeket a külhoni magyarok megkaptak, beleértve a vajdasági magyarságot is, és hogy a nemzeti kormány folytatja-e mindazt, amit nagyon sikeresen már nyolc éve végez, és folytat. Erről van szó, és nagyon fontos, hogy mindannyian éljünk ezzel a jogunkkal.”

Magyarországon április 8-án tartják a választásokat.

Padé
VMSZ
választás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.