Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Az egyéni és kollektív jogok elismerése nem garancia a megvalósításra

2021.12.10
17:31
Forrás
Pannon RTV
Bár a szerbiai törvények elismerik az egyéni és kollektív jogok fogalmát, ez nem garancia a megvalósításra - mondta Kovács Elvira, a köztársasági képviselőház alelnöke.

Hozzátette, bizonyos kisebbségi csoportok a gyakorlatban úgy érzik, hogy törvény által biztosított jogaikat nem tartják tiszteletben, és továbbra is diszkriminációval, patriarchális attitűdökkel és bizonyos negatív magatartásokkal szembesülnek. Gordana Čomić, az emberi és kisebbségi jogi és társadalmi párbeszédért felelős miniszter elmondta, a mai belgrádi fórumon, az emberi jogok világnapján megvitatták az emberi jogokhoz való hozzáférést, a szegénységet, valamint a fenntartható fejlődés és a társadalmi párbeszéd céljait az országban. 

jogok
egyéni
kollektív
Kovács Elvira

Most

13:26, Frissítve: 16:00

Székelykevén is készültek a karácsonyra

Adventi kézműves foglalkozást szervezett a Szalmaszál Művelődési Egyesület vasárnap délután Székelykevén. Csuhé angyalkák, karácsonyi díszek és mécsestartók készültek.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.