Ugrás a tartalomra

Az Egyesült Államok elítéli a dinár, mint fizetőeszköz betiltását Koszovóban

2024.02.02
07:28
2024.02.02
07:34
Forrás
Szerbiai RTV
Ismét arra szólítják fel Pristinát, hogy halasszák el az intézkedés alkalmazását - közölte az amerikai belügyminisztérium.

Hozzátették, csalódottak a döntés miatt, és az eljárás nem felel meg az európai előírásoknak, a lakosságot pedig pontosan tájékoztatni kell a rendszer átalakításának menetéről. Azt is kérték Pristinától, hogy magyarázzák meg, milyen problémát old meg a döntés, és egyáltalán miért szükséges. Megfelelő választ nem kaptak. A koszovói polgárok zöme így nem tudja befizetni számláit, megkapni nyugdíját. A döntés nincs a szerb közösség javára, ami Koszovónak kötelessége lenne a párbeszéd alapján meghatározottak szerint. Az ilyen egyoldalú döntések az Egyesült Államokat is korlátozza abban, hogy Koszovó érdekeit képviselje a nemzetközi színtéren - áll az amerikai belügyminisztérium közleményében.

dinár
Koszovó
Egyesült Államok

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.