Ugrás a tartalomra

Az Egyesült Államok megújítja kapcsolatait az EU-val és a NATO-val

2021.06.15
14:21
2021.06.15
14:29
Forrás
MTI
Joe Biden Brüsszelben tartózkodik.

Az Egyesült Államok visszatér, és megújítja kiváló kapcsolatait az Európai Unióval és a NATO-val - jelentette ki Joe Biden Brüsszelben. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke kétnapos látogatásra érkezett Brüsszelbe, ahol hétfőn részt vett a NATO csúcsértekezletén, ezt követően az Európai Unió intézményeinek vezetőivel tárgyal.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azt hangoztatta, hogy várakozással tekint a számos fontos kihívás megoldását célzó közös munkára. Ursula von der Leyen kijelentette: az, hogy Biden a mandátuma ilyen korai szakaszában Brüsszelbe látogat, személyes elkötelezettségét mutatja Európa iránt. A megelőző négy év nem volt könnyű, a világ drámaian változott, ahogy Európa is, de az EU meg szeretné erősíteni barátságát és szövetségét Washingtonnal - tette hozzá az Európai Bizottság elnöke.

USA
EU
NATO

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.