Ugrás a tartalomra

Az együttműködési lehetőségekről tárgyalt Gordana Čomić és Szakállas Zsolt

2021.08.16
17:23
2021.08.16
17:54
Forrás
Pannon RTV
A megbeszélésen elhangzott, az illetékes titkárság és minisztérium közös hatáskörébe leginkább a nemzeti közösségek jogainak és identitásának megőrzése és előmozdítása tartozik.

A jövőbeni együttműködési lehetőségekről tárgyalt ma Szakállas Zsolt, a Tartományi Kormány alelnöke, tartományi nemzeti közösségi titkár és Gordana Čomić emberi- és kisebbségi jogokért, társadalmi párbeszédért felelős köztársasági miniszter Újvidéken - áll közös közleményükben.

Szakállas elmondta, a tartományi titkárság készen áll arra, hogy együttműködjön a köztársasági tárcával, és megossza a tartomány pozitív példáit. Készen állnak arra, hogy más szereplőket is bekapcsoljanak az együttműködésbe, javítva ezzel annak minőségét. Gordana Čomić elmondta, a mostani találkozó elsődleges célja az információcsere volt, továbbá az együttműködés erősítése.

Gordana Čomić
Szakállas Zsolt

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.