Ugrás a tartalomra

Az éjjel is folytatódott a Gázai övezet bombázása

2023.10.12
08:10
2023.10.12
14:34
Forrás
Szerbiai RTV
Hat nap alatt több mint 2400 ember vesztette életét az izraeli hadsereg és a Hamász közötti harcokban. Törökország pedig jelenleg a Hamász által túszul ejtett civilek szabadon bocsátásáról tárgyal.

Ma reggel az Izraeli Védelmi Erők (IDF) bejelentette, hogy az éjszaka folyamán megölték a Hamász haditengerészeti erőinek egyik magas rangú tagját a Gázai övezetben. Mindeközben pedig több mint 330 ezer lakost telepítettek ki a Gázai övezetből.

A Hamász iszlamista terrorszervezet minden tagja halott ember – jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az újonnan megalakult, vészhelyzeti egységkormány első közös sajtótájékoztatóján szerda este. „A Hamász ugyanolyan, mint az Iszlám Állam, és úgy fogjuk eltiporni, ahogyan a világ eltiporta az Iszlám Államot” – szögezte le a kormányfő, azt is közölve, hogy Izrael immár belekezdett az ellentámadásba. Joáv Galant védelmi miniszter azt mondta, Izrael eltörli a Hamászt a Föld színéről.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter kiemelte, nagyon egyszerű és világos üzenettel megy Izraelbe, az amerikai elnök és az amerikai nép nevében: Amerika támogatja Izraelt és ehhez eszközöket is biztosít.

A Palesztin Egészségügyi Minisztérium közlése szerint legalább 51 ember meghalt és 281-en megsebesültek csütörtök hajnalban a Gázai övezetben végrehajtott izraeli légicsapásokban. Az áldozatok egy része még mindig a romok alatt van – emelte ki az egészségügyi miniszter-helyettes, aki azzal vádolta az izraeli erőket, hogy a lehető legnagyobb kárt és pusztítást akarják okozni, teljes lakónegyedeket elpusztítva. Hangsúlyozta, több mint 600 ezer gázai lakost, valamint kórházakat fosztanak meg a víztől. Felszólította a világot, hogy állítsák le az általa agressziónak nevezett izraeli intézkedéseket.

A Reuters értesülései szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsa az Izrael és a Hamász közötti konfliktus ügyében pénteken ülésezik majd.

Izrael
Gázai övezet
háború
Hamász

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.