Ugrás a tartalomra

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a gátrobbantásról tárgyalt

2023.06.07
10:51
2023.06.07
10:57
Forrás
Euronews
Összehívták az ENSZ BT-t a Nova Kahovka gát felrobbantásának ügyében. Az ukrajnai létesítmény elpusztítása után levonuló hatalmas árhullámról az ENSZ főtitkára úgy beszélt, mint Oroszország Ukrajna elleni támadásának újabb pusztító következményéről.

A két fél egymást vádolja. Oroszország állandó ENSZ-képviselője szerint az ukránok elképzelhetetlen bűncselekményt követtek el, amivel kontrollálhatatlan helyzetet teremtettek a Dnyeper folyón. Az ukrán nagykövet válaszában arról beszélt, hogy Oroszország több mint egy éve ellenőrzi a gátat. Fizikai képtelenségnek tartja, hogy kívülről, ágyúzással semmisítse meg azt valaki. Az orosz megszállók aknázták alá és robbantották fel - hangzott el a BT ülésén. Orosz és ukrán tisztviselők egyaránt az ökológiai katasztrófa és a „terrorcselekmény kifejezéseket használták a robbantással kapcsolatban. Az átszakadt gát miatt lassan kiürül a világ egyik legnagyobb víztározója.

ENSZ Biztonsági Tanács
orosz-ukrán háború

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.