Ugrás a tartalomra
Európai Parlament épülete
Pixabay

Az EP Kisebbségi Munkacsoportja elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017-09-14
22:08
2017-10-04
12:37
Forrás
Pannon RTV
Az EP Kisebbségi Munkacsoportja elítéli az ukrán oktatási törvényt - olvasható Gál Kinga médiaházunkhoz eljuttatott sajtóközleményében.

Az EP Kisebbségi Munkacsoportjának mai strasbourgi ülésén Gál Kinga társelnök kezdeményezésére napirendre került az új ukrán oktatási nyelvtörvény ügye. „A szeptember 5-én Kijevben elfogadott törvénytervezet ellentmond Ukrajna saját alkotmányának és számos törvényének, szembe megy a nemzetközi normákkal és egyezményekkel, veszélyezteti a nemzeti és nyelvi kisebbségek puszta létezését” – hangsúlyozta a fideszes EP-képviselő. Minden eszközt fel kell használnunk annak érdekében, hogy megakadályozzuk a törvénytervezet életbe lépését. Hiszen szerzett jogok elvétele visszafordíthatatlan károkkal jár a kisebbségi közösségek számára.

A munkacsoport társelnökeivel Poroshenko ukrán elnöknek küldött nyílt levélben fejezzük ki tiltakozásunkat - mondta Gál Kinga, a munkacsoport néppárti társelnöke.

EP
Gál Kinga
ukrán
oktatási törvény
nyelv
magyar

Most

17:28

Továbbra is Đoković a világelső

Továbbra is Novak Đoković szerb teniszező vezeti az ATP-világranglistát. 320 ponttal vezet a második spanyol Rafael Nadal előtt, aki egyébként folyamatosan zárkózik fel.

Népszerű