Ugrás a tartalomra
Európai Parlament épülete
Pixabay

Az EP Kisebbségi Munkacsoportja elítéli az ukrán oktatási törvényt

2017-09-14
22:08
2017-10-04
12:37
Forrás
Pannon RTV
Az EP Kisebbségi Munkacsoportja elítéli az ukrán oktatási törvényt - olvasható Gál Kinga médiaházunkhoz eljuttatott sajtóközleményében.

Az EP Kisebbségi Munkacsoportjának mai strasbourgi ülésén Gál Kinga társelnök kezdeményezésére napirendre került az új ukrán oktatási nyelvtörvény ügye. „A szeptember 5-én Kijevben elfogadott törvénytervezet ellentmond Ukrajna saját alkotmányának és számos törvényének, szembe megy a nemzetközi normákkal és egyezményekkel, veszélyezteti a nemzeti és nyelvi kisebbségek puszta létezését” – hangsúlyozta a fideszes EP-képviselő. Minden eszközt fel kell használnunk annak érdekében, hogy megakadályozzuk a törvénytervezet életbe lépését. Hiszen szerzett jogok elvétele visszafordíthatatlan károkkal jár a kisebbségi közösségek számára.

A munkacsoport társelnökeivel Poroshenko ukrán elnöknek küldött nyílt levélben fejezzük ki tiltakozásunkat - mondta Gál Kinga, a munkacsoport néppárti társelnöke.

EP
Gál Kinga
ukrán
oktatási törvény
nyelv
magyar

Most

09:32, Frissítve: 09:52

Kacsahadsereg indul a sáskák ellen

Százezer madárból álló kacsahadsereggel segíti Kína a sáskajárás sújtotta Pakisztánt. Az országoban komoly károkat okoztak a sáskák a gyapotföldeken, és már a búzatermést is veszélyeztetik.
22:57

Akvarell városképek

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban nyílt meg Kovács Flórián akvarellfestő első festménykiállítása. Flórián elsősorban fényképész és a fotói kiindulópontot jelentenek a festészetében is.
22:07, Frissítve: 22:53

Falusi turizmus Kisoroszon

Egyre népszerűbb a falusi turizmus. A csendes kis vidéki élet teljesen kikapcsolja az embert, emellett jobban megismerheti a helyiek szokásait és hagyományait.

Népszerű