Ugrás a tartalomra

Az észak-koreai rezsim rakétái el tudják érni Európát

2018.03.19
09:03
2024.03.19
08:39
Forrás
MTI
Európát is elérhetik az atomtöltettel felszerelt észak-koreai rakéták a német hírszerző szolgálat szerint - írja a Bild am Sonntag német lap.

A beszámoló szerint a BND helyettes vezetője, Ole Diehl a héten egy zárt ülésen szövetségi parlamenti képviselőknek elmondta, hogy nagy biztonsággal ki lehet jelenteni, hogy az észak-koreai rezsim rakétái el tudják érni Európát, így Németországot is. A BND alelnöke ugyanakkor arról is beszélt, hogy az Észak-Korea és Dél-Korea közötti párbeszéd megindulása a válság enyhülését jelzi.

Észak-Korea az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatai ellenére hat kísérleti atomrobbantást hajtott végre, és folyamatosan bővítette és fejlesztette rakétaarzenálját. Pár hete viszont Szöulban bejelentették, hogy Phenjan kész akár az Egyesült Államokkal is tárgyalni, és nem ragaszkodik nukleáris fegyvereihez, ha a rezsim biztonsága garantált.

Korea
rakéta
Európa
atom

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.