Ugrás a tartalomra

Az EU állam- és kormányfői tanácskoznak Brüsszelben

2017.10.19
20:55
2024.03.19
08:37
Forrás
MTI
Elsősorban az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló tárgyalások állását értékelik a ma kezdődő kétnapos találkozójukon az Európai Unió állam- és kormányfői Brüsszelben.

A bennmaradó tagországok vezetői most döntenek arról, hogy hozzájárulnak-e a britek és az EU jövőbeli kapcsolatairól szóló egyeztetések megkezdéséhez.

Az első munkaülésen a migráció külső dimenziójával, az Afrikából Európába tartó emberáradat fékezéséhez szükséges pénzügyi támogatásokkal, az unió biztonság- és védelempolitikájával, illetve a digitalizációval foglalkoznak majd a résztvevők.

A kiszivárgott hírek szerint a magyar miniszterelnök két javaslatot tett az eddigi egyeztető tárgyalásokon a partnerek felé. Orbán Viktor állítólag hasonló alap létrehozását javasolja Olaszországnak, mint Törökország esetében, hogy uralni tudja a migrációs helyzetet. A másik javaslat is az EU és Törökország közötti megállapodáshoz kapcsolódik. A magyar miniszterelnök javaslata, hogy ezt a kérdést feltétlenül kössék össze a Nyugat-Balkán országainak a helyzetével, hiszen migrációs szempontból lényegében ugyanaz a probléma áll fenn.

Európai Unió
Brüsszel

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.