Ugrás a tartalomra

Az EU kész további garanciákkal segíteni a Brexit-megállapodást

2019.03.02
21:33
2024.03.19
08:44
Forrás
MTI
Az Európai Unió kész további garanciákat adni az Egyesült Királyságnak, hogy megkönnyítse a brit parlamentnek az unióból való kiválásra vonatkozó megállapodás elfogadását – közölte Michel Barnier.

Az uniós főtárgyaló elmondta, jövő héten tárgyal a brit Brexit-ügyi államtitkárral valamint az igazságügyi-miniszterrel is. Barnier emlékeztetett rá, hogy a britek március 12-ig szavazhatnak az uniós garanciákról. Így rajtuk a felelős döntés sora – tette hozzá, de nem zárta ki, hogy a tárgyalások folytatódjanak a kiválás tervezett dátuma, március 29-én túl is.

A brit parlament az év elején utasította el a megállapodást, amelyről Brüsszel és London két éve tárgyal, elsősorban az Írország és az Észak-Írország közötti tényleges határ visszaállításnak elkerülését célzó pótrendelkezés miatt, ezzel kapcsolatban Theresa May brit kormányfő változtatásokat követel.

Európai Unió
Brexit
Egyesült Királyság
Michel Barnier

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.