Ugrás a tartalomra

Az EU nagyobb elkötelezettségét szeretné Belgrád (videó)

2017.05.04
15:48
Nagyobb elkötelezettséget várnak az Európai Uniótól a régióban - mondta a nagykövetek mai találkozóján Jadranka Joksimović, Szerbia eurointegrációval megbízott tárca nélküli minisztere és Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője
Nagyobb elkötelezettséget várnak az Európai Uniótól a régióban - mondta a nagykövetek mai találkozóján Jadranka Joksimović, Szerbia eurointegrációval megbízott tárca nélküli minisztere és Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője. Joksimović és Đurić ismertette a nagykövetekkel az aktuális helyzetet, valamint Belgrád álláspontját a Szerbia felé irányuló nyílt fenyegetésekkel és a negatív reakciókkal kapcsolatban, amelyek a régió stabilitása ellen irányulnak. Emellett a kormánytagok aggodalmukat is kifejezték amiatt, hogy az EU és annak tagországai az ilyen helyzetekről csak hallgatnak. Jadranka Joksimović, Szerbia eurointegrációval megbízott tárca nélküli minisztere: „Az, amit mi valóban kértünk, és amit elvárunk, komoly tagjelölt országként, hogy az Európai Unió és a tagországai mutassanak nagyobb elszántságot egy platform, egy terv kidolgozása érdekében, ennek a problémának a megoldására. Az biztos, hogy nem Szerbiát tartják annak, aki ezt a helyzetet kiprovokálta volna. Ellenkezőleg. A mi hozzáállásunk nem fog változni. Tehát a stabilizációt és a párbeszédre való nyitottságot preferáljuk. Aktívabb hozzáállást várunk, nem kell mindennek nyilvánosnak lennie, de aktívabb jelenlétre és érthető üzenetekre számítunk.”



EU
Szerbia
csatlakozás
Jadranka Joksimovic
elkötelezettség

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.