Ugrás a tartalomra

Az EU „ultimátuma” Szerbiának

2016.10.06
15:22
Azt várják el Belgrádtól, hogy mondjon le a Koszovó területén található vagyonáról a telekommunikációt illetően - mondta Marko Đurić
Azt várják el Belgrádtól, hogy mondjon le a Koszovó területén található vagyonáról a telekommunikációt illetően - mondta Marko Đurić. A Koszovó-ügyi iroda igazgatója hangsúlyozta, Szerbia nem fogadhat el ilyen ultimátumot. Szerinte a dokumentum teljesen megváltozott a brüsszeli egyeztetések óta. Kiemelte, Belgrád válaszút elé került, vagy elfogadja a megállapodást vagy semmi sem lesz eurointegrációból és az új csatlakozási fejezetek megnyitásából. Marko Đurić azt mondta, vasárnapig kell választ adniuk. Szerinte a szerb kormány nehéz tárgyalásokat folytat. A múlt héten egyeztetett a szerb delegáció Đurić vezetésével Brüsszelben Koszovó képviselőivel a telekommunikációt érintő kérdésekről. Folytatjuk a telekommunikációs megállapodással kapcsolatos tárgyalásokat Pristinával, hogy javítsunk a helyzeten - mondta a szerb miniszterelnök. Aleksandar Vučić szerint beszélnek, akivel csak lehet, hogy kiderüljön tehetnek-e valamit, vagy pedig ez a kérdés már lezárult. Kiemelte, három éve kéri már, hogy Brüsszelben egyeztessenek a tulajdonjogi kérdésekről - írja a Szerbiai RTV. Maja Kocijančič szerint a Belgrád és Pristina közötti párbeszédben szó sincs ultimátumokról, csak megállapodások vannak. Az Európai Bizottság szóvivője azt mondta, a megegyezés alapján Koszovó hívószámot kapott, egy szerb cég pedig mobiltelefonos hálózatot működtethet Koszovó területén.
EU
Szerbia
ultimátum

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.