Ugrás a tartalomra

Az európai küldöttség pozitívan értékelte a szerbiai pártközi megbeszélést

2022.01.29
15:31
2022.01.29
15:46
Forrás
Szerbiai RTV
Vladimir Bilčik arról beszélt, Szerbia ismét bebizonyította, hogy az európai úton kíván haladni, ami az intézmények demokratizálása és modernizációja miatt fontos.

Pozitív véleményt fogalmaztak meg az Európai Parlament küldöttségének tagjai, akik részt vettek a közelgő szerbiai választásokkal kapcsolatos pártközi megbeszélésen. Nincs bojkott, minden a választás résztvevőin és korrektségén múlik - jelentette ki Tanja Fajon EP-képviselő, a küldöttség tagja. Vladimir Bilčik pedig megerősítette, a Szerbiáról szóló jelentést az áprilisi választások után különmegbízottként terjeszti elő.

Ivica Dačić a szerbiai köztársasági parlament elnökeként ugyancsak jelen volt az egyeztetéseken, az EP-küldöttek szerint ez jó üzenet. Nem csak a köztársasági, de a helyi szintű választási bizottságoknak is fel kell készülniük, továbbá szavatolni kell az egyébként még mindig polarizált szerbiai média képviselőinek, hogy a kampány megkezdésével szabadon és függetlenül dolgozhassanak majd - hangsúlyozta Vladimír Bilčík EP-képviselő, a megfigyelőcsoport küldöttségének tagja.

Európai Parlament
pártközi megbeszélés
Tanja Fajon
Ivica Dačić
Vladimir Bilčik

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 17:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.