Ugrás a tartalomra

Az olaszországi szerb nagykövet a legdrágább

2014.07.27
09:14
A szerbiai nagykövetek fizetési és juttatási rendszerét felül kell vizsgálni a közeljövőben – jelentette ki Ivica Dačić külügyminiszter
A szerbiai nagykövetek fizetési és juttatási rendszerét felül kell vizsgálni a közeljövőben – jelentette ki Ivica Dačić külügyminiszter. Dačić a Novosti cikkére reagált, amely arról szólt, hogy a külföldön szolgálatukat teljesítő szerbiai diplomaták esetenként több ezer eurós fizetést is kapnak havonta. A Korrupcióellenes Ügynökség információi szerint a legtöbbet az Olaszországban nagyköveti teendőket ellátó Ana Hrustanović keres, 5700 eurót. Azok a szerbiai diplomaták, akik Belgiumban, Spanyolországban és Hollandiában teljesítenek szolgálatot, átlagosan négyezer eurót visznek haza. Érdekes kivétel az Egyiptomban dolgozó Dragan Bisenić, aki Szerbiától mindössze 770 eurót kap a szolgálataiért havonta. (Novosti)

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.