Ugrás a tartalomra

Az önkormányzati választásokat is kiírták Szerbiában

2020.03.04
12:10
2020.05.21
11:34
Forrás
Szerbiai RTV
Ahogyan az várható volt, kiírta az önkormányzati választást április 26-ra Maja Gojković.

A szerbiai köztársasági parlament elnöke 10 órakor látta el kézjegyével a községek és városok képviselő-testületeinek megválasztására vonatkozó dokumentumot. Az önkormányzati szavazás kiírásáról szóló döntés akkor lép életbe, amikor megjelenik a Hivatalos Közlönyben. A választáson a polgárok a községi és városi képviselő-testületek tagjait választhatják meg.
„Kiírtam a választásokat a városok és községek képviselő-testületeire vonatkozóan a Szerb Köztársaság területén idén, április 26-ra.”

Nem minden szerbiai városban vagy községben tartanak áprilisban szavazást.
„Ez a döntés nem vonatkozik a következő városok képviselő-testületeire: Zaječar, Bor és Belgrád, továbbá a következő községi képviselő-testületekre: Kosjerić, Lučani, Aranđelovac, Negotin, Majdanpek, Mionica, Medveđa, Preševo, Kúla, Doljevac, Kladovo továbbá Smederevska Palanka. Ezeken a helyeken előrehozott szavazást tartottak a 2017 és 2019 közötti időszakban.”

Az önkormányzati választásról szólva Gojković a következőket mondta:
„Tisztelt választópolgárok, felkérem önöket, hogy éljenek állampolgári jogukkal és vegyenek részt az április 26-i választáson, ahol lehetőségük lesz arra, hogy szavazatukkal, a demokratikus választási folyamat által dönthessenek a saját önkormányzataik további fejlődéséről.”

A választópolgárokat arra kérte, hogy kövessék az önkormányzati választáson résztvevő pártok programjait, és olyan szervezet mellett döntsenek, amelyről úgy érzik, hogy komoly és felelősségteljes munkával tudja biztosítani számukra és családjaik számára az előrehaladást a településeken. Gojković a szavazáson részt vevő szervezeteket egyebek között korrekt kampányra szólította fel.

Maja Gojković
Szerbia
Választások 2020

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.