Ugrás a tartalomra

Az orosz-ukrán konfliktus lesz a téma

2022.02.20
21:01
Forrás
MTI
Az uniós külügyi tárcavezetők a hét első napján Brüsszelben tanácskoznak.

Az orosz-ukrán konfliktusról és az európai biztonsági helyzetről tárgyalnak hétfőn az uniós külügyminiszterek. A brüsszeli tanácsülésen az Ukrajna körüli fokozott orosz katonai jelenléttel kapcsolatos legfrissebb fejleményeket fogják megvitatni. Előtte a külügyminiszterek nem hivatalos megbeszélést tartanak ukrán kollégájukkal, Dmitro Kulebával. A tanácskozást Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő vezeti, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a konfliktust az is súlyosbítja, hogy az utóbbi időben egyre több alkalommal sértik meg a tűzszünetet Kelet-Ukrajnában.

A Külügyek Tanácsa legutóbbi január végi ülésén megállapította: Oroszország arra irányuló kísérletei, hogy az európai kontinensen újból választóvonalakat hozzon létre, aláássák az európai biztonság alapelveit. A külügyminiszterek akkor megerősítették szilárd támogatásukat Ukrajna mellett.

A Külügyek Tanácsa sajtóközleménye szerint a külügyminiszterek hétfőn eszmecserét folytatnak majd a bosznia-hercegovinai helyzetről is, mivel "az ország az 1995-ben véget ért fegyveres konfliktus óta tapasztalt egyik legsúlyosabb politikai válságával néz szembe".

Európai Unió
külügyminiszterek
Brüsszel
Ukrajna
Oroszország
konfliktus
Josep Borrell

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.