Ugrás a tartalomra

Az SZPM a Palicsi-tó vízminősége miatt aggódik

2018.02.09
11:29
2024.03.19
08:52
A Palicsi-tó vízminősége ma rosszabb, mint 2010-ben volt - írja közleményében Szabadka Polgári Mozgalmának tanácsnoki csoportja.

Mint írják, a tavat ismét vastag algaréteg borította be. Az algatömeg megjelenéséért a bejövő vízben lévő nagy mennyiségű foszfor és nitrogén a felelős. A politikai tömörülés szerint a vízminőség romlását a szennyvíztisztító-telep nem megfelelő működése okozta. Hozzáteszik, az időnkénti működési zavarok és rövidebb-hosszabb leállások, a berendezések elhasználódása és a részleges szervezetlenség következtében léptek fel a gondok. Szabadka Polgári Mozgalmának tanácsnoki csoportja követeli a szabadkai hatalmi többségtől, hogy gyorsabban és felelősségteljesebben kezelje a Palicsi- és Ludasi-tavak állapotjavításának kérdését, de minden egyes egyéb tervet is, amely Szabadka fejlődését szolgálja. Mindez a palicsi idegenforgalom, valamint az összes további ottani befektetés szempontjából elengedhetetlen - áll a közleményben. 

Palicsi-tó
Szabadka
vízminőség
SZPM

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.