Ugrás a tartalomra

Az újraválasztott német elnök azt üzente Putyinnak, hogy „vegye le a kötelet Ukrajna nyakáról”

2022.02.13
19:15
Forrás
MTI, Hirado.hu
Egy kelet-európai háború veszélyének közepén vagyunk - mondta az államfő.

Vlagyimir Putyinnak üzent az újraválasztott német államfő. Frank-Walter Steinmeier a megválasztását követő beszédében felszólította az orosz elnököt, hogy „vegye le a kötelet Ukrajna nyakáról”. „Egy katonai konfliktus, egy kelet-európai háború veszélyének kellős közepén vagyunk”, és „Oroszország viseli a felelősséget ezért” - mondta a német elnök.

A jelképes szerepet betöltő, reprezentatív feladatokat ellátó szövetségi elnököt az alaptörvény értelmében nem közvetlenül a választópolgárok választják meg, hanem a szövetségi közgyűlés (Bundesversammlung), amelynek kizárólag ez a feladata. Frank-Walter Steinmeiert 1045-en támogatták, a hivatalban lévő államfő így már az első fordulóban megszerezte a folytatáshoz szükséges abszolút többséget.

Frank-Walter Steinmeier
német államfő
Oroszország

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.