Ugrás a tartalomra

Újraválasztották Németország elnökét

2022.02.13
16:15
2022.02.13
18:47
Forrás
Deutsche Welle
Frank-Walter Steinmeiert második ötéves ciklusára is megválasztotta vasárnap Németország elnökévé a szövetségi gyűlés, amely a Bundestag tagjaiból és a 16 tartomány által delegált, ugyanannyi képviselőből áll – írja a Deutsche Welle.

A szociáldemokrata politikus 1045 voksot kapott a lehetséges 1437-ből. A tartományi delegáltak között olyan jól ismert személyek is helyet kaptak, mint Angela Merkel korábbi kancellár, a labdarúgó válogatott edzője Hansi Flick, a virológus Christian Drosten vagy épp a BioNTech társalapító Özlem Türeci.

A német elnöki poszt ugyan viszonylag csekély hatalommal jár, ám a titulus birtokosa gyakran igyekszik a nemzet erkölcsi vezetőjének szerepében feltűnni és számos rendezvényen képviseli Németországot bel- és külföldön is.

Németország
szövetségi elnök
választás

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.