Ugrás a tartalomra

Az uniós tagság elérése Szerbia stratégiai prioritása

2021.03.12
12:30
Forrás
Vajdasági RTV
Ezt Ana Brnabić szerb kormányfő jelentette ki egy online gazdasági fórumon.

Hozzátette, az eurointegráció folyamata a kezdetek óta néha nagyon nehéz, és frusztráló, de ez az egyetlen út az ország előtt. Az EU és az európai nemzetek családja a mi otthonunk, amihez földrajzilag, politikailag és gazdaságilag is tartozunk, ezért folytatni fogják a reformokat - szögezte le a szerb miniszterelnök. A fórumon részt vett Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos is, aki elmondta, az uniós csatlakozás új feltételrendszere lehetőséget nyújt arra, hogy Szerbia csatlakozása dinamikusabbá váljon. Hozzátette, az EU igyekszik minden vállalását teljesíteni, de emellett a taggá válni kívánó országoknak is teljesíteniük kell a sajátjukat. A Nyugat-Balkán uniós tagsága stratégiai cél az EU-nak, szögezte le a bővítési biztos. Az online fórumon az említett személyeken kívül a régió vezető politikusai is részt vettek.

Szerbia
Európai Unió
Várhelyi Olivér

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.