Ugrás a tartalomra

Babis: Nem kell olyan európai hadsereg, amely helyettesítené a NATO-erőket

2019.03.10
15:28
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
Nem kell olyan európai uniós hadsereg, amely helyettesítené a NATO-erőket - hangsúlyozta Andrej Babis cseh kormányfő vasárnap Varsóban.

A visegrádi négyek NATO-belépésének évfordulója alkalmából a magyar, a lengyel és a szlovák miniszterelnök részvételével rendezett ünnepségen Andrej Babis cseh kormányfő a szövetség előtt álló kihívásokról beszélve megállapította, hogy új követelmények fogalmazódtak meg valamiféle európai hadsereg létrehozására, amely helyettesíthetné a NATO-erőket, amivel nem ért egyet. Hozzátette, nem szeretné, hogy az európai védelmet valamiféle európai titkár irányítsa, és a védelmi lépéseket olyan kaotikus módon koordinálják, mint például az euróövezet esetében. Tervek vannak a hibrid fenyegetésekre, a dezinformációra és a kibervédelemre összpontosító új uniós ügynökségek létrehozására. Babis szerint ezekkel az ügyekkel a NATO-nak kell foglalkoznia, szorosan együttműködve az EU-val.

Andrej Babiš
hadsereg
Európai Unió

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.