Ugrás a tartalomra

Bakondi György: mindent megteszünk azért, hogy az unió a magyar migrációs politikát kövesse

2023.07.27
10:10
2023.07.27
10:18
Forrás
MTI
A magyar kormány mindent megtesz azért, hogy az Európai Unió a migrációs politikában a jól bevált magyar álláspontot kövesse - jelentette ki a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Bakondi György felidézte, hogy az elmúlt időszakban egyre több erőszakos cselekmény köthető az erős illegális migrációhoz. Ezek közül első helyen említette a magyar-szerb határ túloldalán történteket, amikor vélhetően afgán bandák csaptak össze szerb területen. A tűzharcoknak halálos áldozata is volt, ráadásul a migránsok immár a rendőrökre is tüzelnek.

A főtanácsadó szerint már nemcsak a migránsokat, hanem velük együtt lőfegyvereket is be akarnak juttatni az unió területére a szervezett bűnözői csoportok.

Azt mondta, miközben Nyugat-Európa is szenved az unióba már bejutott migránsok erőszakos cselekményei miatt - a franciaországi migránslázadást és a németországi migránstámadásokat külön is említette -, az EU a közelgő európai parlamenti (EP-) választások miatt fel akarja gyorsítani a migránsok kvóták szerinti szétosztását.

Bakondi György a magyar kormány álláspontját megerősítve közölte, egyértelmű bizonyságot nyert, hogy az illegálisan Európába érkező migránsok nem munkaerőt jelentenek, hanem veszélyeket hoznak magukkal.

Hozzátette, Magyarország sem elfogadni, sem végrehajtani nem fogja ezt a "migránspaktumot", és uniós elnöksége alatt mindent meg fog tenni azért, hogy a migrációval kapcsolatban a magyar álláspont kerüljön előtérbe.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a migráció jelentette veszélyekkel kapcsolatban új elemként említette, hogy már nemcsak erdőkben, hanem lakott területen is lövöldöznek, ahogyan az az elmúlt napokban is történt szerb területen, ráadásul a rendőrökre is lőfegyverekkel támadnak.

Miközben az illegális migrációval már több milliárd eurós bevételeket szerző bűnözői csoportok megfékezése egyre nagyobb gondot jelent Nyugat-Európának, az EU mégis mindent elkövet azért, hogy Magyarországot távol tartsa a migrációval kapcsolatos döntési folyamatoktól - jelentette ki.

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, hogy a kvótarendszer már a maga valóságában itt van, ugyanis az uniós jogszabályok szerint azt válsághelyzet esetén lehet bevezetni, amikor mentő- vagy kutató akciók zajlanak, ezek pedig folyamatosak ma is.

Bakondi György a 2015-ös párizsi terrortámadásokkal kapcsolatos ítéletek kapcsán felidézte, hogy annak idején Salah Abdeslam és a többi terrorista is az úgymond "menekültek" közé vegyülve jutott vissza Európába, azt követően, hogy az Iszlám Állam kiképezte őket.

Ez is azt bizonyítja, hogy a "szegény menekültek" mint megállapítás téves, és a migráció közbiztonsági, közegészségügyi és társadalmi szempontból is komoly veszélyeket rejt magában - fogalmazott a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György
Magyarország
migránsválság

Most

13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.