Ugrás a tartalomra
Koszovó zászlaja
Pixabay

Belgrád: Élelmiszerhiány van Észak-Koszovóban

2019-06-26
07:44
2019-06-26
07:52
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia politikai vezetése aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Pristina egyre nagyobb nyomást gyakorol az észak-koszovói szerbekre.

Állításuk szerint a koszovói határrendőrség elkobozza az árút szállító teherautókat és kisbuszokat. Hozzáteszik, hogy Kosovska Mitrovicán már hiány van élelmiszerekből.

A koszovói vezetés szerint az észak-koszovói humanitárius válság csak improvizáció. Az üggyel kapcsolatban kiemelték, hogy tisztában vannak a tervvel és nem fogják megengedni, hogy megvalósuljon.

A Szerbiai RTV jelentése szerint leginkább tejtermékekből van hiány, de az üzletekben kevés a hús, a só, a cukor, az olaj és a liszt is. A pékségek liszttartalékai pedig még néhány napra elegendőek - jelentette a Szerbiai RTV tudósítója a helyszínről.

Koszovó

Most

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.