Ugrás a tartalomra

Belgrád: VMSZ-es képviselő is lesz a városi képviselő-testületben

2018.03.04
22:03
2018.03.05
13:21
Forrás
Pannon RTV
Hivatalos előzetes eredmények 23 óra után várhatók, ám a nem hivatalos eredmények szerint a Szerb Haladó Párt listája a voksok 45 százalékát szerezte meg a vasárnapi belgrádi önkormányzati választáson

Ez azt jelenti, hogy a 110 tagú városi képviselő-testületben körülbelül 60 jelöltjük kaphat helyet. Nebojša Marjanović, a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi városi szervezetének elnöke az SZHP listájának 43. helyén szerepelt, ezért minden valószínűség szerint a következő négy évben beleszólhat a főváros irányításába. Mint korábban mondta: tervei szerint kezdeményezni fogja Hunyadi János szobrának felállítását a Kalemegdanon, valamint a zimonyi Gárdos-torony felújítását. Az eredményeket a VMSZ belgrádi irodájában több tucatnyian várták.

Nebojša Marjanović, belgrádi elnök, VMSZ: „Addig maradunk, amíg szükség lesz rá, amíg meg nem győződünk arról, hogy bejutottunk a városi hatalomba. Ami a hangulatot illeti, az - természetesen - fantasztikus. Önök is látják, mennyien jöttek el. Számunkra ez egy nagy esemény, egy nagy pillanat, több mint hat évnyi működés után olyan helyzetbe kerültünk, hogy részt vehessünk a városvezetésben, és hogy egy más helyzetből valósítsuk meg az ötleteinket és kezdeményezéseinket.”

Vajdasági Magyar Szövetség
Nebojsa Marjanovic

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.