Ugrás a tartalomra

Belgrádba látogatott Orbán Viktor

2020.03.15
10:25
2020.03.15
13:59
Forrás
MTI
Orbán Viktor magyar miniszterelnök vasárnap reggel Belgrádba utazott, ahol fogadta őt Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az informális megbeszélésen a koronavírus-járvány elleni védekezés és a migrációs válsághelyzet volt a téma. Vučić a találkozó kapcsán annyit közölt, ezekben a nehéz időkben fontos egymás támogatása és a szolidaritás. A magyar miniszterelnök a találkozót követően a közösségi oldalára feltöltött videójában közölte, kicserélték tapasztalataikat a szerb elnökkel a koronavírus-járvány kezelésének ügyében. Leszögezte azt is, hogy Magyarország továbbra sem engedi be az Olaszországból érkező szerbeket.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Kicseréltük a tapasztalatainkat a koronavírus kezelésének ügyében. Van egy közös témánk, ez pedig a szerb-magyar határ. Megállapodtunk, hogy a teherforgalom az továbbra is bonyolódhat. Bár biztonsági intézkedések mellett. Azonban továbbra sem áll módjában Magyarországnak beengedni senkit, aki Olaszországból érkezik, azokat sem, akik szerb állampolgárok és Szerbiába akarnak hazajönni. Megértést kértem Szerbia elnökétől. Magyarország határa Olaszország irányába továbbra is zárva van.”

Orbán Viktor
Belgrád
Aleksandar Vučić
látogatás
koronavírus
migrációs helyzet

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.