Ugrás a tartalomra

Belgrádban tárgyalt Orbán Viktor és Aleksandar Vučić

2024.03.02
13:18
2024.03.02
17:04
Forrás
MTI
Belgrádba érkezett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, ahol Aleksandar Vučićtyal, Szerbia elnökével folytatott munkamegbeszélést.

A tárgyaláson a magyar-szerb kétoldalú kapcsolatok mellett az ukrajnai háború, a Nyugat-Balkán - így Szerbia - európai integrációja és a nemzetek szuverenitásának ügye is szóba kerül - közölte az egyeztetés kapcsán a magyar miniszterelnök sajtófőnöke.

Aleksandar Vučić Instagram-oldalán azt írta, a két ország és a két nép kapcsolata történelmi csúcson van. Úgy fogalmazott, a nehéz idők és a komoly kérdések mindig könnyebbek, ha megoszthatod őket őszinte partnerekkel és barátokkal. Hozzátette, éppen ezért fogadja mindig örömmel Orbán Viktort, akivel aktuális témákról beszélt, mint például Koszovó helyzete, a gazdasági növekedést célzó tervek, vagy Szerbia és Magyarország kapcsolatainak további erősítése. Büszke vagyok országaink kapcsolatára, amely történelmi csúcson van. Éljen a szerbek és a magyarok, Szerbia és Magyarország barátsága - tette hozzá a szerb államfő.

Belgrád
Orbán Viktor
Ukrajna
Aleksandar Vučić
háború
Nyugat-Balkán
eurointegráció

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.