Ugrás a tartalomra

Belgrádnak és Pristinának békében kell rendeznie viszonyát

2018.04.05
18:15
Forrás
Szerbiai RTV
4 hónapot adott a koszovói vezetésnek az Európai Unió, hogy kidolgozza a Szerb Községek Közösségének statútumát - írja a Tanjug hírügynökség.

Ennek értelmében Ramush Haradinaj, koszovói kormányfő kiadta a statútummal foglalkozó bizottság számára a tervezet elkészítését, amely várhatóan négy hónapon belül megvalósulhat. A statútum elkészítésének folyamata alatt a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd összes résztvevője Brüsszelben is egyeztet majd a Szerb Községek Közösségének megalakításával kapcsolatban - áll az Európai Unió illetékes szervének közleményében. Leszögezik: a két félnek békében kell rendeznie viszonyát, mindezt pedig párbeszéddel.

Belgrád
Pristina
Ramush Haradinaj

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.