Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Bemutatkoztak Óbecsén a Magyar Összefogás jelöltjei

2018-09-20
13:17
2018-09-24
17:19
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen ismertették a Magyar Nemzeti Tanács elmúlt négy évben elért eredményeit, illetve bemutatták az elkövetkező időszakra szóló célkitűzéseiket.

Telt ház előtt zajlott a közösségi találkozó az óbecsei Than Emlékházban.
Szilágyi Edit, Óbecse: „Nagyon sokat jelent, hogy a szerb nyelvet is felkarolják, hogy az itteni lakosság értse mind a két nyelvet.”

Györe Decsov Emese hangsúlyozta, az anyanyelvű oktatás a vajdasági magyarság megmaradásának egyik záloga, ezért kiemelten fontos az iskolák, óvodák és más oktatási intézmények folyamatos támogatása.

Györe Decsov Emese, jelölt, Magyar Összefogás: „Az oktatásügyet is fontosnak tartom, hiszen Péterrévén egy többségileg magyar anyanyelven folyó oktatás van az iskolában. Ami természetesen kiemelkedővé teszi az iskolát és különböző pályázatokon keresztül a helyi általános iskolát is támogatásban részesítenénk.

Boja András dreai jelölt kiemelte, hogy az elkövetkező négy év a magyar közösség jobb megélhetéséről és boldogulásáról kell, hogy szóljon.

Boja András, jelölt, Magyar Összefogás: „Az elsődleges cél az oktatás, az anyanyelv használata, a sajtószabadság vagyis a magyar nyelvű sajtó megnyilvánulása. Én arra szeretném sarkalni az MNT-nek az elkövetkező tanácsnokait, hogy foglalkozzunk olyan problémákkal is, ami a szociális ügyeket érinti.”

Hajnal Jenő örömét fejezte ki, hogy Óbecsén is egy rendezett és gazdaságilag is fejlődő közösség fogadta.
Hajnal Jenő, listavezető, Magyar Összefogás: „Az elmúlt években olyan hihetetlen szellemi központtá vált ez az épület, hogy ennek a folytatása, kiteljesedése vár ránk, és a következő négy évben, sőt már jóval korábban egészen biztos vagyok, hogy meg fog valósulni. Képtár, újabb konferenciaterem, és sok olyan alkalom-hely fog itt kialakulni amely itt a Tisza mentén ezt a küldetést tovább tudja vinni és egy fontos találkozó helye lesz mindazoknak a fiataloknak ezt a tájat a szülőföldjüket meg szeretnék ismerni.”

A Magyar Összefogás listavezetője elmondta, fő céljuk olyan feltételeket teremteni a vajdasági magyar közösség számára, amelyek által minél többen a szülőföldön képzelik majd el jövőjüket.

Magyar Összefogás
Óbecse
Hajnal Jenő
Nemzeti tanácsi választások 2018

Most

18:50

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

Népszerű