Ugrás a tartalomra

Beruházások és projektek, Szerbia EU csatlakozása, gazdasági növekedés

2023.09.23
13:46
2023.09.23
16:36
Forrás
Pannon RTV
Jelentős beruházások és projektek a jövőre nézve, Szerbia európai uniós csatlakozása, valamint a gazdasági növekedés - egyebek mellett ezekről a témákról is tárgyalt Aleksandar Vučić New Yorkban.

A szerb elnöknek több fontos találkozója is volt Amerikában az ENSZ Közgyűlésén megtartott beszéde után. Mások mellett Jun Szogjol dél-koreai elnökkel és Maroš Šefčovičcsal, az Európai Bizottság alelnökével is tárgyalt. A megbeszélést követően Ivica Dačić szerb külügyminiszter és az EB alelnöke aláírta a Szerbia és az Európai Unió közötti szándéknyilatkozatot is. A köztársasági elnök arról is beszélt, hogy amikor New Yorkból visszatér Belgrádba, válaszolni fog az ellenzék levelére, amelyben a rendkívüli választások mielőbbi kiírását kérték tőle. Újságíróknak ismertette a két legfontosabb találkozójának részleteit.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Az, hogy részt veszünk és csatlakozunk az Európai Unióhoz a nyersanyagokkal, az ásványokkal, a fémekkel és minden mással kapcsolatban a közös megközelítéshez, ez nagyon fontos lesz a jövőbeli kormány és néhány okos ember számára. Ezáltal együtt tudnak majd dolgozni az európaikkal a környezetvédelemben, továbbá ki tudják aknázni mindazt, ami Szerbiában van. A koreai elnökkel való találkozómnak is hatalmas jelentősége van, ez volt a második találkozónk. Kétoldalú találkozónk volt már Davosban. Korea negyedik az ázsiai gazdaságban, valamint tizedik a világ gazdaságában, tehát az egyik legerősebb globális gazdasági hatalom.”

beruházás
projekt
Szerbia
EU
gazdasági növekedés
gazdaság
New York

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.