Ugrás a tartalomra

Beszámolnak az MNT elmúlt 100 napjáról

2023.03.29
12:53
2023.03.29
16:06
Forrás
Pannon RTV
2023 a stratégiák éve - már szinte elkészült a tájékoztatási és az oktatási stratégia.

A Magyar Nemzeti Tanács elmúlt 100 napja mellett a pénteki ülés részleteit ismertette sajtótájékoztatóján Fremond Árpád. Az MNT elnöke elmondta, 64 napirendi pontról döntenek a képviselők.

Intenzív munka folyt a Magyar Nemzeti Tanács hivatalában az elmúlt száz napban - hangsúlyozta Fremond Árpád. Az MNT elnöke kiemelte, 2023 a stratégiák éve. Ezek kidolgozásával kapcsolatban is tartani tudták az ütemtervet - részletezte Fremond. „Az oktatási és a tájékoztatási stratégia gyakorlatilag az elmúlt száz nap alatt el tudott készülni. Az utolsó simításokat, formázásokat és egyebeket készítjük el a dokumentumok kapcsán. Arra számítunk, hogy valamikor április folyamán, az ünnepek után, vagy pedig a májusi ünnepek után mindenképp meg tudjuk majd a közvitákat kezdeni.”

A pénteki, 5. rendes ülésen napirenden lesz a költségvetés módosítása, ismertetik a revizori jelentést, de szó lesz a Szabadkai Kortárs Galéria kiemelt jelentőségű intézménnyé való nyilvánításáról és a Szekeres László Alapítvány kuratóriumának személyi kérdéseiről is. „Ami az országos költségvetést illeti, itt van a legnagyobb változás. A tervek szerint a Magyar Nemzeti Tanács 60 millió dinár helyett több mint 69 millió dinárra számíthat majd ebben az évben. Ez komoly növekedést jelent. A 2022-es országos költségvetésben 17 százalékos emelést irányoztak elő a nemzeti tanácsok számára. Ebből fakad ez az emelés.”

Fontos napirendi pont lesz még a Szabadka Város területén lévő iskoláskor előtti intézményhálózat jóváhagyása és elfogadása, amely a magyar nyelvű csoportok megmaradásának szempontjából jelentős. Továbbá döntenek még oktatási intézmények igazgatóbizottsági tagjairól, valamint a kulturális és tájékoztatási pályázatok elbírálása is szerepel az MNT napirendi pontjai között.

MNT
Magyar Nemzeti Tanács
100 nap
ülés
napirend
Fremond Árpád

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.